Tekenmedium Lydia van Oort

Weggetrokken uit het veel te drukke westen van het land, waar ik geboren ben, woon en werk ik al 14 jaar op een stukje Drentse oergrond in een heerlijke, bosrijke omgeving. Hier is de energie nog goed, waar die in het westen van het land behoorlijk verstoord is geraakt. Ik maak tekeningen en schilderijen van gidsen, overleden dierbaren en engelen, Inzicht tekeningen voor inzicht in jezelf en je proces, energetisch/symbolische schilderijen en zielsportretten. Ook teken ik in tuinen in de natuur om daar het leven te vertalen in een tekening met reading.
 
TEKENEN
Sinds 1998 ben ik me er bewust van geworden dat ik op een mediamiek manier aan het tekenen en schilderen ben. Ook wel psychic art genoemd. In samenwerking met mijn gidsen mag ik overleden dierbaren, gidsen, engelen, zielsportretten, natuurwezens en allerlei andere vormen van bewustzijn/energie tekenen, schilderen en uitleggen. Het is en blijft een ongelofelijk boeiende manier van tekenen en schilderen. Werkelijk iedere tekening of schilderij is verschillend. Het geheel blijft zich steeds verder ontwikkelen, steeds meer werelden openen zich voor mij om tastbaar neer te zetten.Alle kennis werd en wordt in een rustig tempo opgebouwd, dit kan niet anders, omdat al deze werelden zeer complex zijn en elk hun eigen afstemming hebben. Deze energie zie en voel je ook terug in de tekeningen en de schilderijen. Over gidsen en hun wereld heb ik een uitgebreide kennis opgebouwd. Samen met mijn gidsen geef ik tekensessies in het ateliertje of op een andere locatie. Intuitief leven
 
Voor zover ik mij herinner heb ik altijd al op een intuÔtieve manier geleefd. Zeker op het creatieve vlak, zodra ik een potlood vast kon houden wilde ik alleen maar op een intuÔtieve manier tekenen en zo min mogelijk naar een voorbeeld.Ook met de natuur had ik eenzelfde intuÔtieve band. Het innerlijk weten dat alles bewustzijn is.Van een klein miertje tot de grote boom staande voor mijn ouderlijk huis, waar ik mijn gedachten mee deelde.

PENTEKENINGEN
De houtgravures van Gustav Doré in de boeken van mijn grootouders hebben mij de wens ingegeven om later pentekeningen te gaan maken, wat uiteindelijk leidde tot het illustreren van enkele kinderboeken. Door deze manier van tekenen heb ik een enorm diepe concentratie leren opbouwen en mij leren afstemmen op diverse lagen van bewustzijn. Dit was een noodzakelijke basis om op dit niveau gidsen, overledenen, bewustzijnsvormen van moeder aarde en nog veel meer te kunnen tekenen, schilderen en kunnen duiden. Alles is energie ook de verf of het potlood waar je mee werkt. Alles wordt gestuurd en begeleidt door mijn gidsen, de verbindingen, de afstemming en datgene wat getekend of geschilderd mag worden. Het is een intensieve opleiding , zowel door mijn gidsen, maar zeker door het dagelijkse leven gegeven. Want juist het leven zelf is je leerschool.
 
Nu ben ik al een aantal jaren bezig om al de opgedane kennis te gebruiken om ook de energieŽn, de bewustzijnsvormen van en voor Moeder Aarde weer te geven voor mensen, om hen op deze manier weer open te laten gaan, hen te helpen zich te (her)verbinden met de Moeder Aarde energieŽn. Dit voelt als mijn belangrijkste doel.Ik werk daarin ook samen met verschillende mensen, die elk ook weer hun eigen taak hierin hebben
 
Afbeelding invoegen
Buiten tekenen van gidsen en energieen buiten. (Frankrijk)
 
Afbeelding invoegen
Atelier

Afbeelding invoegen