Pan en de Faunen

DE FAUNENKONING
Wim Weehuizen

[Ik ben zaterdag 26 maart op aanwijzing van Pan naar het landgoed Oosterbeek in Wassenaar gegaan, dat nabij Clingendael iets ten noorden van Den Haag ligt. Als ankerpunt vond ik daar een rode treurbeuk aan een grote vijver. Naderhand bemerkte ik dat er even verderop een reusachtige dubbele beuk stond net als op het landgoed ‘De Beek’ bij Bussum, waar ik eerder contact met Pan had].
 
Ik kreeg het innerlijke beeld van een lichtwezen, dat een helder donkergroen licht uitstraalde en dat contact met mij zocht. Ik heb zijn boodschap opgeschreven en kreeg pas later zijn naam Elrond door, die ook bekend is als halfelf uit Tolkien’s boeken zo ontdekte ik later.  
 
Ik ben de koning van de faunen, bevriend met Pan.Mijn volk leeft in de bossen en de velden er om heen. Wij zijn vriendelijk en speels, voor jullie een beetje guitig.
Ik merk de aanwezigheid van een paar fauntjes, die bij de treurbeuk waren en nu bij het bankje staan waar ik zit te schrijven.
De faunen wil ook meer kracht krijgen, voedsel voor de ziel noemen jullie het.Wij hebben het moeilijk in deze wereld met razende auto’s, donderende treinen en alle elektrische toestellen en bekabelingen. Daarom hebben we ons teruggetrokken in landgoederen zoals Oosterbeek. De rode treurbeuk is een ankerpunt, zoals je goed begrepen hebt.
 
Boomgeesten en faunen hebben een zekere verwantschap. De boomgeesten zijn verbonden met de bomen en de faunen met de bossen en de landgoederen. De betoverende sfeer, die je voelt als je een oprijlaan van een landgoed opgaat, komt niet alleen van de boomgeesten maar ook van ons faunen, die tussen de bomen heen bewegen en met onze energiepatronen de bomen met elkaar verbinden. Wij voelen ons zo met de boomgeesten verwant dat we er alles aan zullen doen om bomen die het moeilijk hebben te helpen, al kunnen wij het afsterven niet voorkomen.
 
Wij beïnvloeden de groei van bomen en geven ze iets mee van onze grillige energiepatronen en laten dan markeringen achter in hun stam en takken, die de vorm van spiralen kunnen aannemen. We vinden het zo fijn om bij hen te zijn en ze te helpen in hun groei dat we dan pirouettes maken. In bossen en landgoederen, waar de kracht van Pan sterk is, voelen we ons heel goed thuis en dan voelen wij zijn energie door ons heen stromen.
 
We genieten van ongerepte natuur, wilde plaatsen, waar maar weinig mensen komen. Er zijn nog minder mensen die ons zien. Ook verstoppen wij ons wel in het struikgewas of achter bomen om plotseling tevoorschijn te komen; dat hebben de mensen overgenomen als verstoppertje spelen. Ja, wij houden er van voor verrassingen te zorgen en van kwinkslagen.
 
Ons volkje kan het goed vinden met de kabouters, maar we zoeken onze woningen in de bomen tussen het gebladerte, in het lover, waar we een beetje onzichtbaar liggen weg te dromen om uit te rusten. Dat is wat jullie voelen als het hoogzomer is en de bomen vol blad zijn; dan liggen jullie daaronder naar hun bladerdak te kijken en dromen ook weg. Zo zie je maar dat we meer op jullie lijken dan je denkt.
 
Ik ga nu afscheid nemen, want er is de komende weken veel werk voor de faunen te doen, als de bomen uitlopen en het prille bladergroen gevormd wordt. Wij houden veel van de lente, als wij dat groeiproces van de bladeren met onze energie verrijken. Dank je voor je aandacht en vertel het door.    

 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen